Lystrup Genbrugs Center bliver 15 år

Lystrup Genbrugs Center fylder 15 år

Butikken, som er oprettet af Lystrup Menighedsråd i samarbejde med Kirkens Korshær, blev åbnet den 12. marts 1999.

Der var en træg start i begyndelsen af nullerne, men herefter gik det fremad, og i august 2007 åbnedes endnu en butik, Lystrup Møbel Genbrug.

De to butikker har i dag ca. 70 frivillige, som gør en kæmpe indsats, hvilket udmøntede sig i en samlet omsætning i 2013 på omkring 1,3 mill. Kr., heraf er ca. halvdelen overskud, som fordeles med en halvdel til hver af de to institutioner bag.

Der er fra 1999 til og med 2013 afleveret bidrag til Kirkens Korshær og Lystrup Sognestøtte/Lystrup Menighedsråd for i alt kr. 3.950.000.

Halvdelen afleveret til Kirkens Korshær går til støtte af de hjemløse, som kommer på døgnvarmestuen i Kirkens Korshær i Nørre Alle.

Den anden halvdel går til Lystrup Sognestøtte, som bruger midlerne til sociale eller kirkelige aktiviteter i sognet, eksempelvis menighedspleje, hjælp til FDF såvel som KFUM spejderne, støtte til legestue i Lystrup Kirke, støtte til ungdomsmedarbejder m.v.

Ved at handle i de to butikker støtter du således Kirkens Korshærs arbejde for de hjemløse samt aktiviteter i lokalområdet via Lystrup Sognestøtte. Tak til alle i lokalområdet som afleverer deres effekter til en god sag.

Igennem sin levetid har butikken oplevet 2 brande hhv. nytårsnat 2002/2003 samt 31. oktober 2010. Efter den sidste brand blev hele butikken bygget op igen og fremstår nu med nymalede vægge og nyt inventar over det hele.

Fødselsdagen fejres lørdag den 15. marts 2014 kl. 10-15 med fødselsdagspriser, samt kaffe og kage til kunderne. Vel mødt i Lystrup Genbrugs Center på Sønderskovvej 4.

Felt